Μεγάλη ποικιλία οστρακοειδών Θαλάσσιος κόσμος, εξαιρετικής ποιότητας και διατροφικής αξίας, για κάθε προτίμηση μαγειρέματος.

Ο Θαλάσσιος κόσμος διαθέτει στα καταστήματά του μια διευρυμένη γκάμα από οστρακοειδή άριστης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας, σε διάφορα μεγέθη, με κέλυφος ή αποφλοιωμένα.

Γαρίδες

Αστακοί

Καραβίδες

Μύδια

Χτένια

Αχιβάδες

Καβούρια

Τα οστρακοειδή του Θαλάσσιου κόσμου είναι:

Ποιοτικά

Όλα τα οστρακοειδή προέρχονται από πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας και υπόκεινται σε αυστηρούς, συνεχείς πιστοποιημένους ελέγχους καθ’ όλη τη διαδικασία παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας.

Έτοιμα για μαγείρεμα

Διατίθενται σε χύμα μορφή, σε διάφορα μεγέθη, ολόκληρα, με κέλυφος ή αποφλοιωμένα, για όποιο τρόπο μαγειρέματος κι αν επιλέξετε, χωρίς να απαιτείται καμία επιπλέον επεξεργασία.

Υγιεινά

Είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, ιχνοστοιχείων και βιταμινών, χαμηλά σε χοληστερόλη. Συμβάλλουν στη διατήρηση του σωματικού βάρους και στην προστασία της καρδιακής λειτουργίας.

Οικονομικά

Όλα τα οστρακοειδή προσφέρονται σε ανταγωνιστικές και φιλικές προς τον καταναλωτή τιμές.

Γαρίδες

  • Διατίθενται σε χύμα μορφή, σε διάφορα μεγέθη, ολόκληρες, με κέλυφος ή αποφλοιωμένες.
  • Είναι πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, πλούσιες σε βιταμίνες Β3 και Β12 και αυξάνουν την «καλή» χοληστερόλη. Τα κεφάλια από τις γαρίδες είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
  • Απαιτείται ελάχιστος χρόνος μαγειρέματός τους, ανάλογα με το μέγεθός τους (4-6 λεπτά στο τηγάνι, 5 λεπτά στη σχάρα, 7-10 λεπτά στην κατσαρόλα).

Μύδια

Μύδια αλιευμένα την κατάλληλη χρονική στιγμή, που αυτό σημαίνει ότι είναι γεμάτα σε ψίχα.

  • Διατίθενται σε χύμα μορφή, ολόκληρα, με μισό κέλυφος ή σε ψίχα.
  • Είναι υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα ω-3, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και μεταλλικά στοιχεία, ενώ περιέχουν ελάχιστο λίπος.
  • Τα μύδια χρειάζονται πολύ λίγο χρόνο μαγειρέματος, μέχρι να ανοίξουν.

Αστακός

Ο «άρχοντας της θάλασσας» με το νοστιμότατο κρέας, θεωρείται το εντυπωσιακότερο και πιο γευστικό γαστρονομικό έδεσμα. Σερβίρεται σε σαλάτες, ψητός και κυρίως ως αστακομακαρονάδα. Ο αστακός είναι ιδιαίτερα θρεπτικός, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, μεταλλικά στοιχεία, ελάχιστο λίπος (κυρίως ω-3 λιπαρά οξέα) και λίγες θερμίδες.