Λαδόκολλα, Θαλάσσιος κόσμος

Η εταιρία μας, λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας για νόστιμο αλλά και υγιεινό φαγητό χωρίς να χρειάζονται γνώσεις και ικανότητες μαγειρικής, καινοτόμησε και εφηύρε μια μέθοδο μαγειρέματος σε χειροποίητο σκεύος μαγειρικής κατασκευασμένο από λαδόκολλες. Με την καινοτομία αυτή προχωρήσαμε και δημιουργήσαμε τα Θαλασσινά γεύματα στη λαδόκολλα.

Για την καινοτομία αυτή, την μέθοδο μαγειρέματος σε συσκευασία από λαδόκολλες και τη συσκευασία αυτής, μας χορηγήθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, με αριθμό 1010131, από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Πρόκειται για ένα χειροποίητο σκεύος μαγειρικής κατασκευασμένο από λαδόκολλες, στο οποίο κλείνονται μέσα του ωμά τα υλικά των συνθέσεων των γευμάτων. Κατά το ψήσιμο, το σκεύος εγκλωβίζει μέσα του τους υδρατμούς των υλικών, οι οποίοι κυκλοφορούν μέσα στο σκεύος στο σημείο βρασμού, δηλαδή στους 100°C, ακόμα και όταν η θερμοκρασία του φούρνου είναι 200°C. Οι υδρατμοί λειτουργούν ως ψύκτης και με αυτό τον τρόπο κανένα υλικό στο εσωτερικό του σκεύους δεν ανεβάζει θερμοκρασία πάνω από τους 100°C.

Έτσι, τα υλικά μαγειρεύονται ομοιόμορφα στους χυμούς τους και επιτυγχάνεται ο πιο νόστιμος και υγιεινός τρόπος μαγειρέματος.